SKÖRD 2019 KINAYunnan Gold

Exklusiv variant av Yunnan Gold producerat av gamla teträd i Yunnan, Kina. Träden är av kultivar Assamica. Smaken är fyllig, balanserad, med en söt smak, rostad ton och malt.

Yunnan Gold 50 gram

Huo Shan Huang Ya

Handplockat gult te Huo Shan Huang Ya, första plockningen skörd våren år 2019, teet är av högsta gradering som tillverkas på denna mindre privata tegård. Teet är odlat på en höjd av 800m. Kultivaren är Huoshan Morning, en traditionell kultivar som används för odlingen av detta gula te i Huo Bergsområde. Teet har en hög andel sötma och en mycket mild smak.

Huo Shan Huang Ya 50 gram

Lu An Gua Pian

Ett av de 10 mest berömda teerna från Kina. Teet skördades våren år 2019. Denna variant är handplockad och helt och hållet tillverkad per hand. Teet är unikt i sitt utförande då teet endast produceras av teblad utan topp, något som avspeglar sig i en mer vegetal smak. Topparna och stammarna plockas bort. En balanserad söt vegetal smak.

Lu An Gua Pian 50 gram

Tai Ping Hou Kui

Detta exklusiva gröna te skördades tidigt våren år 2019. Tai Ping Hou Kui klassas som ett av Kinas 10 bästa gröna teer. Tebuskarna växer på 800 meters höjd i Hou Ken, An Hui provinsen i Kina. Produktionen av Tai Ping Hou Kui är mycket begränsad. Mild mycket välbalanserad smak med söta toner utan beska. Det finns en hint av blommighet med mild grönska i smaken.

Tai Ping Hou Kui 50 gramNYHETER SKÖRD 2019Exklusiva handplockade hantverksteer från Georgien från förvildade teträd, odlingar som övergivits, men som nu åter står i produktion för exklusiva teer.

Georgia Etseri Wild Black Tea

Svart te handplockat och producerat från 80 - 100 år gamla förvildade teträd från Etseri, Georgien. Teet produceras familjärt i liten skala och är del av den småskaliga tekultur som börjar växa fram i Georgien med hantverksteer. Balanserad smak, lent, mild sötma, lätt blommigt, hint av mandel.

Georgia Etseri Wild Black Tea 50 gram

Georgia Wild Forest Black Tea

Svart te handplockat och producerat från förvildade teträd från bergen i Gurien, Georgien. Området är en övergiven teodling som blivit en skog av teträd mitt i den vackra omgivande naturen. Det är de ursprungliga kinesiska införda tebuskarna som förvildats och nu åter skördas. Teet produceras familjärt i liten skala och är del av den småskaliga tekultur som börjar växa fram i Georgien med hantverksteer. Aromatisk djup doft av blom. Fylligt te med lätt blommig karaktär och med inslag av honung och björnbär.

Georgia Wild Forest Black Tea 50 gram

Georgia Wild Forest White tea

Vitt te handplockat och producerat en topp och två blad från förvildade teträd från bergen i Gurien, Georgien. Området är en övergiven teodling som blivit en skog av teträd mitt i den vackra omgivande naturen. Det är de ursprungliga kinesiska införda tebuskarna som förvildats och nu åter skördas. Teet produceras familjärt i liten skala och är del av den småskaliga tekultur som börjar växa fram i Georgien med hantverksteer. Mild smak, fruktig hint.

Georgia Wild Forest White tea 50 gramNYHETER SKÖRD 2019Japanska teer och teer från Nepal skörd 2019.

Sencha Sofu

Japanskt sencha te av den ovanliga kultivaren Sofu skördad maj år 2019. Teet är Ichibancha, alltså första plockningen. En kultivar med aromatiska egenskaper som ibland av denna anledning används till mer experimentella japanska oolong teer och som i detta fall gör sig mycket Teet har en balanserad söt smak med en mild aromatisk blommig hint.

Sencha Sofu 50 gram

Sencha Kirishima

Sencha Kirishima skördad tidig vår 2019. Detta är ett högkvalitativt Sencha te som odlas i Kirishima bergsområde i Kagoshima i Japan. Teet är producerat av Yabukita kultivar. Lätt, balanserad och söt smak.

Sencha Kirishima 50 gram

Sencha Gaba

Japanskt Sencha te där man på ett naturligt sätt förhöjer innehållet av aminosyran GABA. GABA typer av teer är populära i Japan. Smörig i smaken.

Sencha Gaba 50 gram

Sencha Kirari

Sencha te av första plockningen skörd 2019 - Ichibancha. Lätt ångat, Asamushi. Teet produceras av den nya och ovanliga kultivaren Kirai 31. Kirai kultivar är en korsning mellan Sakimidori och Saemidori och har i detta utförande en fin balans i smaken med ton av gröna ärtor. Teet odlas i Miyazaki. Teet har en balanserad fyllig, krämig smak med lätt sötma och smak av gröna ärtor.

Sencha Kirari 50 gram

Sencha Kabu

Japanskt grönt sencha te skördat tidig vår 2019. Teet skuggas från solen en vecka innan skörd och får en sötare framtoning. Sencha te som odlas i Kirishima bergsområde i Kagoshima i Japan. Teet är producerat av Yabukita kultivar. Lätt, balanserad och söt smak.

Sencha Kabu 50 gram

Tamaryokucha Yabukita

Japanskt grönt te av typen Tamaryokucha från en eko producent i Nagasaki, Kyushu. Teet skördades våren 2019 och är av kultivar Yabukita. Tamaryokucha är ett te som liknar Sencha te men där tebladen är krulliga till formen. Söt välbalanserad smak med umami.

Tamaryokucha Yabukita 50 gram

Sencha Okumidori

Japanskt sencha te skördad maj år 2019. Teet är Ichibancha, alltså första plockningen. Teet är av kultivar Okumidori. Detta sencha te skuggas från solen en period innan skörd, vilket än mer framhäver den söta framtoningen av kultivaren. Odlas utan pesticider. Teet har en balanserad lätt smak, med hint av mjölk.

Sencha Okumidori 50 gram

Kocha Benifuuki

Ett högkvalitativt svart te från första plockningen från ön Kyushu. Teet är av kultivar Benifuuki. Benifuuki är en Assam hybrid. Söt fruktig smak.

Kocha Benifuuki 50 gram

Kocha Satsuma

Ett svart te från första plockningen från Satsuma, Japan. Teet är av kultivar Benifuuki. Benifuuki är en Assamhy En fruktig doft och en fyllig fruktig smak med hint av citrus.

Kocha Satsuma 50 gram

Nepal Arya Tara Golden Tips

Exklusivt andra skörden svart te från Arya Tara i Nepal. Handplockat te bestående av de yttersta outslagna tebladen. Teet skördades i Juni 2019 och är ett fylligt svart te med en balanserad söt smak med hint av honung. Fylligt med en balanserad söt smak med hint av honung.

Nepal Arya Tara Golden Tips 50 gram

Nepal Arya Tara Silver Tips

Exklusivt handplockat vitt te från de höga bergen i Nepal. Teet odlas på en höjd av ca 1400 meter över havet. Teet produceras av endast de yttersta outslagna tebladen av högsta kvalité, silver toppar. Mild söt smak.

Nepal Arya Tara Silver Tips 50 gramKINA SKÖRD 2019

Guang Xi Pi Luo Chun

Grönt te skördat tidigt på våren år 2019 rullat till små gröna snäckor, Pi Luo Chun. Teet odlas i Guang Xi, Kina av kultivar Fu Yun #6. Guang Xi ligger i södra Kina och gränsar till Vietnam. Flertalet bergsområden finns i Guang Xi och en lång tradition av teodling. Ett grönt te med en balanserad mild smak.

Guang Xi Pi Luo Chun 70 gram

Guang Xi Mao Jian

Första plockningen, handplockat grönt te skördat tidigt på våren år 2019. Teet odlas i Guang Xi, Kina av kultivar Fu Yun #6. Guang Xi ligger i södra Kina och gränsar till Vietnam. Flertalet bergsområden finns i Guang Xi och en lång tradition av teodling. Ett grönt te med en balanserad medelfyllig söt smak, med en mild blommig eftersmak.

Guang Xi Mao Jian 70 gram

Bai Hao Hong Cha

Svart te odlat på Tai Mu berget i Fuding i Fujian provinsen i Kina. Teet som delvis består av hela teblad produceras av kultivar Da Bai Hao, samma tekultivar som vitt te produceras av. Ett medium-fylligt te med en doft och smak av choklad med rostade toner.

Bai Hao Hong Cha 70 gram

Tie Guan Yin

Tie Guan Yin är det mest kända av Kinas oolong teer och ett av de mest kända teer i Kina överhuvudtaget. Detta te är skördat på våren 2019 och odlas på en höjd av 500 m. Teet har en balanserad lätt smak med en söt ton.

Tie Guan Yin 70 gram

Tie Guan Yin Roasted

Skördat på hösten 2018 och odlas i innersta An Xi på en höjd av ca 800 m. Lättoxiderat te som rostas traditionellt över kol av medelgrad. Rostningen förhöjer aromen i teet. Fylligt te blommig ton.

Tie Guan Yin Roasted 70 gramGRÖNA TEER FRÅN KINA OCH JAPANShincha Wazuka

Teet är skördat tidig vår 2019, Ichibancha. Detta är ett exklusivt Shincha te traditionellt producerat. Shincha är en form av sencha te skördad tidigt på våren. Teet har en fuktighetshalt på 5%, vilket särskiljer teet från andra och är ett färsk- te och har en kort hållbarhetstid. Shincha är ovanligt utanför Japan. Fyllig balanserad smak, gräsiga toner.

Shincha Wazuka 50 gram

Bancha Kyoto

Detta är ett Bancha te av hög kvalité. Teet produceras likt ett Sencha te, men teblad av lägre kvalité och senare skörd används för produktionen. Teet har en starkare smak och mindre te används för att bereda teet. Teet produceras i Kyoto regionen i Japan. Används som ett vardagste. Fyllig smak

Bancha Kyoto 70 gram

Årets skörd av det mest berömda gröna teet från Kina, Lung Ching, Long Jing från Kina.

Lung Ching

Kinas mest berömda gröna te och ett av kinas mest berömda teer överhuvudtaget, kallas även för Long Jing. Detta är en prisvärd variant av teet från West Lake området producerat av kultivar Long Jing #43. Teet är skördat våren år 2019. I doften känner man av rostningen av teet och en kastanjelik doft. Smaken har en lätt rostad ton som balanserar med en smak av kastanj med söta toner.

Lung Ching 70 gram

Lung Ching 400 gram

Kinas mest berömda gröna te och ett av kinas mest berömda teer överhuvudtaget, kallas även för Long Jing. Detta är en prisvärd variant av teet från West Lake området producerat av kultivar Long Jing #43. Teet är skördat våren år 2019. I doften känner man av rostningen av teet och en kastanjelik doft. Smaken har en lätt rostad ton som balanserar med en smak av kastanj med söta toner.

Lung Ching 400 gram

Lung Ching Shi Feng Top Grade

Autentisk Shi Feng Lung Ching handplockad och handproducerad på traditionellt vis. Teet kallas även för Long Jing. Klassas som Kinas mest berömda gröna te och ett av Kinas mest berömda teer överhuvudtaget. Teet är producerat av Lung Ching kultivar och är skördat tidig vår år 2019. Mycket lätt rostad ton, smaken är medelfyllig och avger en karakteristisk sötaktig smak, viss nötighet, med en lång eftersmak.

Lung Ching Shi Feng Top Grade 50 gramDARJEELING FIRST FLUSH 2019Skörden för första plockningen har i år slagit väl. Vi har ett flertal nyheter med en övergripande fin kvalité.

Glenburn Moonshine FF

Exklusivt Första plockningen Darjeeling te från Glenburn tegård. Teet produceras av Clonal tebuskar. Balanserad söt smak.

Glenburn Moonshine FF 50 gram

Arya Spring Wonder FF

Första plockningen Darjeeling te från Arya tegård i klassisk utformning. Teet odlas här på en höjd av ca 1500 meter. Allt te på Arya odlas enligt eko principer. Teet har en hint av vanilj i doften, en fyllig, aromatisk, mycket välbalanserad smak med hint av melon och vanilj.

Arya Spring Wonder FF 50 gram

Makaibari FF

Första plockningen Darjeeling te från Makaibari tegård i klassisk utformning. Tegården är Fairtrade certifierad och eko certifierad. Tebuskarna växer på ca 1500 meters höjd. Teet har en djup aromatisk doft av blom, smaken är mild, aromatisk med en blommig hint och en söt ton av karamell.

Makaibari FF 50 gram

Selim Hill FF

Darjeeling te av första plockningen producerat våren år 2019 av Selim Hill. Teet odlas på en höjd av ca 1000 meter och produceras av China typ av tebuskar. Ett prisvärt Darjeeling te. Välbalanserat te, mild söt smak.

Selim Hill FF 50 gramTAIWAN GRÖNT TE SKÖRD VÅREN 2019Två handplockade unika gröna teer skördade i mars 2019 och ett handplockat och handgjort vitt te. Grönt te från Taiwan har gjort intåg i vårt sortiment, teer unika i sin framtoning med en lätt aromatisk ton.

Red Jade Green Tea

Unikt grönt te producerat i Taiwan skördat mars månad år 2019. Teet handplockas och produceras av kultivar Hong Yu, även kallat Red Jade. Red Jade är en tekultivar som i normala fall produceras till svart te, men som i detta fall ger ett lyckat grönt te. Teet består av hela teblad. Ett grönt te med en fruktig underton, lätt aromatisk.

Red Jade Green Tea 50 gram

Gan Zhi Taiwan

Unikt grönt te producerat i Taiwan skördat mars månad år 2019. Teet handplockas och produceras av kultivar Chin Xin Gan Zhi. Teet består av hela blad. Ett aromatiskt välbalanserat te med söt smak och lång eftersmak. Ett aromatiskt välbalanserat te med söt smak och lång eftersmak.

Gan Zhi Taiwan 50 gram

Taiwan Red Jade White Tea

Ett mycket ovanligt vitt te från Taiwan. Unga teblad handplockades våren 2019 i Nantou i Taiwan för att producera teet. Tebuskarna odlas utan Aromatisk välbalanserad smak med fruktiga toner.

Taiwan Red Jade White Tea 50 gramNYA TEER I SORTIMENTET

Tong Qing Hao Shu 357g

Denna tekaka av svart Pu-erh te är producerad från högkvalitativt te av 2007 års skörd. Teet har en hög andel toppar. Teet kommer från Lincang området och är av kultivar Yunnan Da Ye. Lagringen märks väl på denna 12 år gamla tekaka. Smaken är fyllig och balanserad jordig smak.

2007 Tong Qing Hao Shu 357g

Tong Qing Hao Shu 100g

Denna tekaka av svart Pu-erh te är producerad från högkvalitativt te av 2007 års skörd. Teet har en hög andel toppar. Teet kommer från Lincang området och är av kultivar Yunnan Da Ye. Lagringen märks väl på denna 12 år gamla tekaka. Smaken är fyllig och balanserad jordig smak.

OBS! Detta är endast en del av tekakan levererad i en zippåse. Smaken är fyllig och balanserad jordig smak.

2007 Tong Qing Hao Shu 100g

Bai Hao Yin Zhen Ekologisk

Bai Hao Yin Zhen ekologiskt certifierat. Detta vita teet är skördat våren år 2018. Teet är av mycket fin kvalité. Smaken är aromatisk söt, mild smak.

Bai Hao Yin Zhen Ekologisk 50 gram

Sencha Miyako No Midori

Sencha Miyako No Midori är producerat från Yabukita kultivar skördad 2018. Ett prisvärt högkvalitativt sencha te typisk för Uji regionen i Japan. Uji är känt för sin traditionella tillverkning av högkvalitativt te och är idag en kvalitetsmärkning som endast teer från regionen får bära. Det var i regionen runt Uji som det första teet kom till Japan. Välbalanserad rik och fyllig smak.

Sencha Miyako No Midori 70 gramNYA SMAKSATTA ÖRTBLANDNINGAR I SORTIMENTETVervain Orange

Ett örtte baserat på en blandning av välsmakande örter. Aromatisk smak av citrus.

Vervain Orange 70 gram

Harmony Island

Ett örtte baserat på en blandning av välsmakande örter. Aromatisk smak i balans med en fruktig ton.

Harmony Island 70 gramNYA ÖRTTEER I SORTIMENTET

Soba te

Te av rostat bovete, en typ av örtte med ursprung från Japan. Teet har en mild nötig rostad smak. Bovete är inte ett sädesslag och är populärt bland annat som rawfood på grund av sitt innehåll av alla de 8 essentiella aminosyrorna och mineral innehållet. Mild nötig söt lätt rostad smak.

Soba te 70 gram

Hampa te

Ekologiskt certifierat hampa te. Vegetal, gräsig smak.

Hampa te 70 gramNYTT TE FRÅN TAIWAN OCH JAPAN

Shan Lin Shi Hong Cha

Shan Lin Shi Hong Cha produceras från handplockade blad av Chin Shin tekultivar, en kultivar som vanligtvis används för höghöjds oolong teer i Taiwan. Smaken är åt det fruktiga hållet med en hint av kanel.

Shan Lin Shi Hong Cha 50 gram

Sencha Tokiwagi

Sencha Tokiwagi är producerat av Yabukita kultivar skördat år 2018, Ichibancha. Detta är ett exklusivt japanskt Sencha te från Wazuka. Teet är producerat enligt traditionella metoder och är handplockat och till stor del producerat per hand. Teet har mycket vackra mörka smaragdgröna blad som kommer av att teet skuggas från solen en kort period innan skörd. Söt smak, mild framtoning, umami, mycket välbalanserat.

Sencha Tokiwagi 50 gram

Gyokuro Fuuki

Gyokuro är det exklusivaste japanska teet. Detta är en högkvalitativ och höggradig handplockad variant. Tebuskarna är av kultivaren Gokoh och Yabukita, skördad år 2018. Karakteristiskt söt smak, och ett starkt te.

Gyokuro Fuuki 50 gram

Gyokuro Matsu no Midori

Gyokuro är den exklusivaste formen av japanskt te. Detta är en högkvalitativ handplockad variant skördad år 2018. Teet produceras av en blandning av Gokoh, Yabukita och Samidori kultivar enligt traditionella metoder i Uji, Kyoto, Japan. Karakteristiskt söt smak, och ett starkt te.

Gyokuro Matsu no Midori 50 gram

Sencha Kyoto

Ett japanskt Sencha te från Uji, Kyoto i Japan. Kultivaren är Yabukita och är skördad år 2018. Mild och söt smak.

Sencha Kyoto 70 gramLAPSANG TAIWAN OCH KUKI HOJICHA

Lapsang Taiwan

Ett kvalitativt Lapsang te från Taiwan, ett te som smakar rökigt, men där tonen av rök är i balans. Odlas av Mr. Xiang och produceras av en mix av kultivarer från Taiwan. Rökig doft och smak av trä i balans.

Lapsang Taiwan 100 gram

Kuki Hojicha

Hojicha är ett rostat japanskt grönt te. Kuki står för att teet produceras av stammen, vilket tillför en annan fyllighet. Detta Hojicha är producerat i Kyoto, där tevarianten anses ha sitt ursprung. Observera att Hojicha varken ser ut eller smakar som andra gröna teer, teet har en fyllig rostad, rökig smak utan beska. Rostad smak i balans, rökig ton.

Kuki Hojicha 70 gramTAIWAN SKÖRD 2018

Taiwan Red Jade White Tea

Ett mycket ovanligt vitt te från Taiwan. Unga teblad handplockades våren 2018 i Nantou i Taiwan för att producera teet. Tebuskarna odlas utan pesticider. Aromatisk välbalanserad smak med fruktiga toner.

Taiwan Red Jade White Tea 100 gram

Li Shan Cui Luan

Skördat vintern år 2018. Teet är handplockat, handtillverkat och odlas på en höjd av ca 2500 m i Cui Luan, Li Shan, Taiwan. Teet är lättoxiderat. Odlas på en av de högst belägna punkterna i Taiwan. Mycket välbalanserat te, fylligt, med en mild och söt framtoning med viss arom och vegetala toner.

Li Shan Cui Luan 50 gram

Bergamot Oolong

Detta är ett oolong te från Taiwan med små bitar av bergamott. Smaken blandar sig väl och ger en god citruston. Teet är en form av traditionell smaksättning och inga aromer användes för produktionen. Bergamott är smaksättningen som används för att smaksätta Earl Grey. Teet har en välbalanserad smak med smak av bergamott.

Bergamot Oolong 100 gram

Wen Shan Bao Zhong Oolong

Skördad november, vinter år 2018. Detta är ett mycket lättoxiderat oolong te från Taiwan med en 150 årig historia. Teet har en oxideringsgrad på 10% men teet har djuprostats. Detta fram Detta te har en lätt blommig doft och smak med en lätt söt smak.

Wen Shan Bao Zhong Oolong 50 gram

Oriental Beauty

Ett mycket berömt oolong te från Taiwan, handplockat och handtillverkat. Teet är skördat sommaren år 2018. Kultivaren som används för produktionen av teet är Ching Xin. Teet är högoxiderat, näst intill svart te med en oxideringsgrad av 70%

Oriental Beauty 50 gram

Fu Shou Shan

This handpicked oolong tea from Taiwan is harvested in the winter of 2018. Fu Shou Shan is the second highest mountain peak in Li Shan mountain range. The tea is grown at an altitude of 2500 m. The cultivar used for production of this tea is Chin Shin. The tea is not roasted and is very light oxidized at a level of about 15%.

Fu Shou Shan 50 gram

Si Ji Chun

Lättoxiderat oolong te från Nantou i Taiwan vårskörd år 2018. Teet är producerat av Si Ji Chun Kultivar. Si Ji Chun är en härdig och populär tekultivar i Taiwan med goda smakegenskaper. Smaken är mild, lätt söt och med blommiga toner.

Si Ji Chun 100 gram

Si Ji Chun 400 gram

Guava Blad

Guava blad är ett populärt örtte i delar av asien. En fyllig smak

Guava Blad 100 gram

JAPANSKT GRÖNT TE SKÖRD 2018

Sencha Tenryu

Sencha Tenryu skördad tidig vår 2018 första plockningen. Detta är ett mycket högkvalitativt Sencha te som odlas i Hamamatsu bergsområde i Shizuoka i Japan. Teet odlas på en höjd av 350 meter över havet och är producerat av Yabukita kultivar. Odlas utan pesticider. Stark, balanserad rik fyllig smak. Sötma och grönska.

Sencha Tenryu 50 gram

Sencha Fujieda

Japanskt Sencha te av den populära Yabukita kultivaren skördad våren år 2018. Detta te odlas i Fujieda bergsområde på ca 350 m höjd i Shizuoka. Teet är Chu Mushi, alltså ångat av medelgrad. Odlas utan pesticider. Smaken är mycket välbalanserad med lätt gräsiga toner och sötma.

Sencha Fujieda 50 gram

Sencha Shizuoka

Japansk Sencha te av Yabukita kultivar skördad våren år 2018. Detta te odlas i Shizuoka som står för 40% av Japans hela te- produktion. Teet är Chu Mushi, alltså ångat av medelgrad. Odlas utan pesticider. Smaken är vegetal med söta toner.

Sencha Shizuoka 70 gram

Sencha Shizuoka 400 gram

Sencha Yabukita

Japansk Sencha te av Yabukita kultivar skördad våren år 2018. Detta te odlas i Shizuoka som står för 40% av Japans hela te- produktion. Teet är Chu Mushi, alltså ångat av medelgrad. Odlas utan pesticider. Smaken har en fyllig balanserad smak.

Sencha Yabukita 50 gram

Sencha Yamakai

Japansk Sencha te av Yamakai kultivar skördad våren år 2018 första plockningen. Teet är Chu Mushi, alltså ångat av medelgrad. Yamakai är en tekultivar som även används för produktion av Gyokuro te och ger i detta fall ett mycket välbalanserat te med söta toner. Smaken är mycket välbalanserad med söta toner.

Sencha Yamakai 50 gram

Sencha Asamushi

Japansk Sencha te av Yabukita kultivar skördad våren år 2018. Detta te odlas i Shizuoka som står för 40% av Japans hela te- produktion. Teet är Asamushi, endast lätt ångat. Smaken har en balanserad smak, umami.

Sencha Asamushi 50 gram

ÅRETS JULKLAPPSTIPS!

Julen närmar sig med stormsteg och vi har samlat ihop lite julklappstips!

10 st olika handknutna jasmin smakande teblommor från Kina
Presentask med 9 st olika blommande teer.
Set med tre japanska teburkar i presentförpackning.
Set med skål, bambuvisp och bambuvisphållare från Japan för Matcha te.
Presentpaket med smaksatta teer, jultema.
Presentpaket med smaksatta teer, eko.
Japanskt hantverk, japansk teburk i körsbärsbark.
Tesmakprov grönt te, sök tesmakprov för fler tesmakprover.
Se alla våra tekannor, de flesta tekannor är handgjorda hantverk.


GRÖNT PU-ERH TE

Två nya Pu-erh teer har tagit sin plats i sortimentet, lagrat grönt Pu-erh te från Kina.

Pu-erh2006 Haiwan Lao Tong Zhi Sheng 250 gram

2010 Yi Wu Lang Hao Wild Arbor Sheng 400 gram

2010 Yi Wu Lang Hao Wild Arbor Sheng 100 gram

Läs mer om Pu-erh te i vårt informationsavsnitt om te:

Om Pu-erh te

JULPAKET

Vi har tagit fram årets julpaket med smaksatta teer. Tre av teerna är ekologiska. Info finner du på produktlänken:

Julpaket

Julpaket, presentpaket med julteer.Årets paket är en blandning av smaksatta teer i olika former med smak som anknyter till juletid.

Presentpaket med julteerNYA TEKANNOR FRÅN ALES DANCAK

Vi har mottagit en mängd nya tekannor och skålar, tekoppar av den tjeckiska hantverkaren Ales Dancak, se alla nyheter nedan:

Tekannor Ales Dancak

Tekannor House of Tea

Hos oss finner du ett brett sortiment av handtillverkade tekannor av profesionella hantverkare.

Tekannor

Tekoppar & SkålarNYHETER FRÅN NEPAL 2018

Läs mer om teerna på länkarna nedan:

vitt te

Nepal Arya Tara Silver Tips

Exklusivt handplockat vitt te från de höga bergen i Nepal. Teet odlas på en höjd av ca 1400 meter över havet.

Nepal Arya Tara Silver Tips 50 gram

Arya Tara Golden Tips

Exklusivt andra skörden svart te från Arya Tara i Nepal. Handplockat te bestående av de yttersta outslagna tebladen.

Arya Tara Golden Tips 50 gram

NYHETER FRÅN TAIWAN 2018

Missa inte våra nya unika teer från Taiwan.
Läs mer om teerna på länkarna nedan:

Teblad

Bai Lu Taiwan

Detta gröna te från Taiwan är unikt i sin framtoning. För produktionen har kultivar TTES#17 Bai Lu använts, känd för dess aromatiska smak.
Teet består av hela teblad och teet ger en påminnelse om taiwans tradition av oolong teer.

Bai Lu Taiwan 50 gram

Dung Ding Competition Tea

Detta te produceras för den största av Taiwans oolong te tävlingar år 2018, Dung Ding Tea Competition. Teet har i tävlingen uppnått tredje graderingen, vilket endast 16% av teerna uppnår av över 6000 tävlande teer.

Dung Ding Competition Tea 50 gram

Alishan Competition Tea

Varje år anordnas te tävlingar i Alishan, Taiwan. Detta te är producerat för denna tävling och är en av tävlingsteerna som kvalificerats för finalen.

Alishan Competition Tea 50 gram

NYHETER 2018

Två nya teer har tagit plats i sortimentet. Ett handplockat ortodoxt te från de höga bergen i Nepal och det andra från Assam i Indien.

Läs mer om teerna på länkarna nedan:

Assam Mokalbari East 70 gram

Nepal Golden Meadow 50 gram

NYHETER 2018

Nya teer från årets skörd har dykt upp:

Läs mer om teerna på länkarna nedan:

Teer från Kina: Teblad

Feng Huang Milan Dancong 70 gram

Bai Mao Hou 70 gram

Guang Xi Huang Ya 70 gram

DARJEELING ANDRA SKÖRDEN 2018

Vi har nu mottagit flertalet teer från andra skörden, second flush teer från Darjeeling.

Läs mer om teerna på länkarna nedan:

Teer från Darjeeling, Indien: Teblad

GOPALDHARA EMPEROR MUSCATEL SF 50 GRAM

JUNGPANA CLONAL WONDER SF 50 GRAM

GIDDAPAHAR MUSCATEL DELIGHT SF 50 GRAM

MARGARETS HOPE MOONLIGHT DUSK SF 50 GRAM

NYHETER SKÖRD 2018

Flertalet nyheter har dykt upp i sortimentet från Japan och från Kina från årets skörd. Ett antal högkvalitativa gröna teer från Japan och ett från Kina.

Det gula teet Huo Shan Huang Ya årets skörd. Ett mycket exklusivt svart te från Japan med fruktiga toner av Benifuuki kultivar, Kocha Benifuuki och det exklusiva svarta teet Jin Jun Mei från Wu Yi, Kina med maltiga chokladtoner i smaken.

Läs mer om teerna på länkarna nedan:

Teer från Japan: Japan

Sencha Kirishima 50 gram

Sencha Tanegashima 50 gram

Kamairicha Zairai 50 gram

Kocha Benifuuki 50 gram (Japanskt svart te)

Teer från Kina:

Jin Jun Mei 50 gram (Kinesiskt svart te)

Lu An Gua Pian 50 gram (Kinesiskt grönt te)

Huo Shan Huang Ya 50 gram (Kinesiskt gult te)

LUNG CHING GRÖNT TE 2018

Årets Lung Ching har nu anlänt! Kinas mest berömda gröna te, även kallat Long Jing. Fler teer från årets skörd kommer att dyka upp inom kort. Vi rear ut Lung Ching 2017, passa på innan det tar slut!

Lung Ching sortimentet

Lung Ching, Long Jing te

PRODUKTNYHETER


Lung Ching 70 gram 
Prisvärd variant Long Jing Kinas mest berömda gröna te och ett av kinas mest berömda teer överhuvudtaget. 114 kr/ 70 gram

Lung Ching 400 gram 
Prisvärd variant Long Jing Kinas mest berömda gröna te och ett av kinas mest berömda teer överhuvudtaget i storpack. 554 kr/ 400 gram

Lung Ching Shi Feng Topgrade 50 gram
Autentisk mycket högkvalitativ Shi Feng Lung Ching handplockad och handproducerad på traditionellt vis. 179 kr/ 50 gram

Jungpana Spring Delight FF 50 gram
Första plockningen te från Jungpana. Jungpana är en av de äldsta tegårdarna i Darjeeling, och en av de allra mest berömda. 99 kr/ 50 gram

Tesmakprov Darjeeling FF 1
Detta smakprov är ett set med 4 smakprover av svarta teer från Darjeeling av första plockningen skörd 2018. Varje tesmakprov innehåller 10 gram.  149 kr/ 40 gram

Termos stål & Glas
Nya termosar i stål och glas, se vårt sortiment av termosar.
DARJEELING FIRST FLUSH 2018

PRODUKTNYHETER


Castleton FF 50 gram 
Första plockningen Darjeeling te från Castleton tegård i klassisk stil. Castleton är berömda för dess produktion av högkvalitativt te. Balanserad söt smak. 139 kr/ 50 gram

Giddapahar FF 50 gram 
Darjeeling te av första plockningen producerat i mars år 2018 av Giddapahar Tea Estate. Välbalanserat fylligt te med hög andel sötma och fruktighet.  149 kr/ 50 gram

Avongrove Imperial White FF 50 gram
Ett exklusivt Darjeeling te från Avongrove, första plockningen skördat tidig vår år 2018. Smaken är välbalanserad mild med sötma och toner av vanilj. 269 kr/ 50 gram

Rohini Jethi Kupi FF 50 gram
Ett mycket tidigt handplockat första plockningen Darjeeling te skördat tidig vår år 2018. Mycket hög kvalité på detta te från Rohini i år. Smaken är balanserad med sötma och fruktiga toner. 199 kr/ 50 gram

Oaks FF 50 gram
Darjeeling te från Oaks. Teet är ett klassiskt första plockningen te från China tebuskar skördade tidig vår år 2018. Teet har en välbalanserad söt smak.  109 kr/ 50 gram

Poobong FF 50 gram
Första plockningen te från Poobong Tea Estate, en mycket liten producent i Darjeeling men som funnits sedan 1900 talet. Mild balanserad smak med söt ton.  129 kr/ 50 gramEKOLOGISK CERTIFIERING

Vi har påbörjat ett projekt för att certifiera oss ekologiskt som företag varpå vi inte betecknar några teer som ekologiska i inledningsfasen. Det är ingen skillnad på sortimentet, det är samma teer.

DANCONG OOLONG TEER AV VINTERSKÖRD 2017

Vinterskörden av dancong teer från Kina är här, Dancong typ av teer är berömda teer i Kina med smaker som anknyter till blommor och frukter. Exklusiva och åtråvärda teer med en högre prisklass. Taiwan

Feng Huang Ba Xian Dancong 50 gram
Ett exklusivt lättoxiderat aromatiskt Dancong te, Ba Xian. Teet har en intensiv aromatisk smak med sötma och lång eftersmak.  239 kr/ 50 gram

Feng Huang Da Wu Ye Dancong 50 gram
Ett exklusivt handplockat te från Wudong bergen i Guang Dong provinsen i Kina. Teet har en balanserad aromatisk söt smak med en lätt blommig nyans. Teet är lätt oxiderat.  219 kr/ 50 gram

Feng Huang Ya Shi Dancong 50 gram
Ett exklusivt handplockat te från Wudong bergen i Guang Dong provinsen i Kina. Teet har en balanserad söt smak med en lätt blommig nyans och ett visst djup. Teet är lätt oxiderat.  249 kr/ 50 gram

OOLONG TEER FRÅN TAIWAN VINTERSKÖRD 2017

Årets skörd av oolong teer från Taiwan är här. Taiwan Plantation

2001 Aged Oolong 70 gram
Detta är ett kvalitativt oolong te från Taiwan av som har lagrats sedan år 2001. Teet har rostats lätt till skillnad från många lagrade oolong teer. Smaken skiljer sig från många andra lagrade oolong teer med en styrka i smaken, en fruktig ton och en bakomliggande beska. . 199 kr/ 70 gram

Li Shan Nature Farming 50 gram
Handplockat och handtillverkat oolong te odlat på ekologiskt sätt utan bruk av pesticider av odlaren Wen. Teet odlas på en höjd av ca 1500 meter av Chin Shin kultivar. Teet är lättoxiderat till ca 15%. Teet har en mild, lätt och söt framtoning. . 249 kr/ 50 gram

Gui Fei Oolong 100 gram
Ett ovanligt oolong te från Taiwan. Teet har en smak med mycket sötma och välbalanserad smak som delvis fås av insektsbett på tebladen. 40% oxideringsgrad. . 179 kr/ 100 gram

Gaba Oolong 100 gram
Ekologiskt odlat GABA te från Taiwan. GABA är ett oolong te som framställs genom att utsätta de unga tebladen för en stor mängd kväve. En hög koncentration av GABA uppnås. . 199 kr/ 100 gram

Hong Shui 70 gram
Handplockat oolong te från Taiwan, teet har en oxidationsgrad på 40% och är medium rostat. En välbalanserad lätt söt och fruktig smak. . 129 kr/ 70 gram

Jasmin Oolong 100 gram
Högkvalitativt handplockat oolong te från Taiwan som torkats med jasminblommor i en process 5 ggr. Teet får av detta en mycket välbalanserad jasminsmak med väl avvägd smak av te och Jasmin. . 179 kr/ 100 gram

Fu Shou Shan 50 gram
Fu Shou Shan är ett är lättoxiderat oolong te odlat på mycket hög höjd. Mycket välbalanserat te med en söt smak. . 199 kr/ 50 gram

WU YI OOLONG TEER FRÅN KINA SKÖRD 2017

Wu Yi Bergen i Kina

Vi har mottagit årets skörd av Wu Yi oolong teer från Kina och oolong teer från Taiwan.

Det som särskiljer Wu Yi oolong teer från andra regioners oolong teer är att teerna traditionellt genomgår en rostningsprocess över kol. Processen tillför olika stark smak av rostning som ger ett smakrikt te och processen medför även en lagringsbarhet där smaken av rostningen mattas av något över tid.

Läs mer om Wu Yi..

Wu Yi Shan Huang Mei Gui 50 gram
Huang Mei Gui heter kultivaren som används för teet och betyder gul ros. Teet kännetecknas av en blommig ton. Djup doft av rostning hint av blommighet. Smaken är djup, med en balanserad komplex smak med hint av blommighet och vanilj. 229 kr /50 gram

Wu Yi Da Hong Pao 50 gram
Detta Da Hong Pao är kloner från originalplantorna. Teet är traditionellt rostat i 24 timmar. Hårdrostat te med en doft av rostningen. Smaken är balanserad med framträdande rostad smak. 199 kr /50 gram

Wu Yi Huang Guan Yin 50 gram
Handplockat te av Huang Guan Yin kultivar odlat på en höjd av ca 600 meter i den natursköna nationalparken Wu Yi, Fujian, Kina. Odlat enligt ekologiska principer. Ett fylligt oolong te med en lättare rostning med en fruktig framtoning. 129 kr /50 gram

Wu Yi Shan Jin Mu Dan 50 gram
Detta handplockade te odlas på ett ekologiskt sätt i den vackra nationalparken Wu Yi bergsområde. Doft av rostning och apelsin. Smaken är djup, aromatisk, har ton av vanilj och apelsin. 239 kr /50 gram

Wu Yi Jin Guan Yin 50 gram
En nyare kultivar i Wu Yi som är en hybrid mellan Huang Jin Gui och Tie Guan Yin. Teet handplockas på en höjd av ca 800 meter i den natursköna nationalparken Wu Yi Shan, Fujian, Kina. Rostningen i smaken är mild och en blommig ton framträder med en lätt sötma. 119 kr /50 gram

Wu Yi Shan Qi Lan 50 gram
Handplockat te av Qi Lan kultivar odlat på en höjd av ca 600 meter i den natursköna nationalparken Wu Yi, Fujian, Kina. Odlat enligt ekologiska principer. Doft av rostning, smör, karamell och kanel. Smaken är balanserad lätt rostad med ton av citrus, hint av smörighet och lätt syrlighet.  169 kr /50 gram

Wu Yi Shan Shui Jing Gui 50 gram
Shui Jing Gui är en av de fyra berömda ursprungs-kultivarerna från Wu Yi. Doft av rostning. Smaken är balanserad och komplex med lätt fruktig och kryddig hint. 249 kr /50 gram

Si Ji Chun 100 gram
Formosa oolong te från Nantou i Taiwan. Lätt oxiderat oolong te med en mild, lätt, söt och blommig smak. 99 kr /100 gram

Li Shan Cui Luan 50 gram
Lättoxiderat höghöjds oolong te odlat på ett av de högsta bergen i Taiwan. Teet har en mild, lätt och söt framtoning. 179 kr /50 gram

Dung Ding Oolong 100 gram
Ett berömt grönt Taiwanesiskt (Formosa) oolong te. Ett populärt te med en balanserad lätt rostad smak. 184 kr /100 gram

Jin Xuan Oolong Organic 100 gram
Detta är ett ekologiskt odlat mycket lättoxiderat oolong te från Taiwan. Söt smak. 144 kr /100 gram
© House of Tea in Sweden AB - 2018