SEMESTERSTÄNGT 18:E JULI - 29:E JULI

Din beställning och betalning måste ha inkommit 17:e juli kl 18 för att få din beställning expedierad innan vår semester. Det går bra att beställa efter den 18:e juli och beställningarna skickas varefter den 29:e juli.
Makaibari FF 50 gram
Svart te
Första plockningen Darjeeling te från Makaibari tegård i klassisk utformning. Tegården är Fairtrade certifierad och eko certifierad. Tebuskarna växer på ca 1500 meters höjd.

Makaibari som ligger i södra Kurseong, Darjeeling anlades år 1859 och är en av de äldsta tegårdarna i Darjeeling. Teet odlas enligt biodynamiska metoder.

Västbengalen, IndienFirst Flush, första plockningen är den första skörden av teer på våren i Darjeeling, tebladen är gröna till färgen, teet är ljust till färgen och mildare i smaken.Härkomst: Västbengalen, Darjeeling, Indien
Smak: Teet har en djup aromatisk doft av blom, smaken är mild, aromatisk med en blommig hint och en söt ton av karamell.
Utseende: Denna högkvalitativa Darjeeling avger en vacker guldfärgad brygd och har gröna blad till färgen.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 1,5 minut.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 1,5 minut.
Andra bryggningen 2 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 3 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.
Läs mer: Darjeeling te