LEVERANSFÖRDRÖJNING 17 JUNI - 27 JUNI

Inga beställningar skickas mellan den 17 juni och den 27 juni på grund av resa. Det går bra att beställa under denna period och beställningen kommer att skickas från och med den 28 juni.
Wu Yi Da Hong Pao 50 gram
Oolong te - Big Red Robe
Da Hong Pao är det mest kända oolong teet från Wu Yi bergsområde, känt som födelseplatsen för oolong te. Teet är traditionellt rostat i 24 timmar. Smaken av rostningen är tydlig smaken, men kommer att tona ner med tiden.

Fujian provinsen, Kina

Detta Da Hong Pao te kommer från kloner från originalplantorna. Teträden växer på samma höjd nedanför de sex kvarvarande Da Hong Pao originalbuskarna vars skörd är reserverat till Kinas president och en liten del går ut på auktion där 20 gram säljs för tiotusentals dollar.

Da Hong Pao är ett mörkt oolong te, ett klippte från det berömda bergsområdet Wu Yi. Ett naturskönt område som idag finns upptaget på UNESCOs lista av World Heritage platser.Härkomst: Wu Yi bergen, Fujian provinsen, Kina
Smak: Hårdrostat te med en doft av rostningen. Smaken är balanserad med framträdande rostad smak.
Utseende: Fritt rullade bruna blad.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter.
Andra bryggningen 2 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 2,5 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.


Mer info om Wu Yi:
Wu Yi Tea