LEVERANSFÖRDRÖJNING 15 JULI - 30 JULI

Inga beställningar skickas mellan den 15 juli och den 30 juli på grund av resa. Det går bra att beställa under denna period och beställningen kommer att skickas från och med den 30 juli.
Alishan Roasted 70 gram
Oolong te
Mycket lätt rostat Alishan te skördad våren år 2024. Tebuskarna odlas på en höjd av 1300 m och är av Chin Shin kultivar. Alishan är ett av de mest berömda teerna från Taiwan, berömt för produktion av oolong te. Den lätta rostningen förhöjer aromen i teet.

Chiayi, Taiwan

Alishan är ett av Taiwans rekreationsområden dit Taiwaneserna tar till flykten från storstadens rytm och för att njuta av dess natursköna områden. Te har tillverkats i Alishan sedan 1920. Endast en mycket liten del av detta te kommer till försäljning utanför Taiwan.

Området är mycket lämpat för odling av te med dess bördiga jord, dimbeklädda berg och lägre temperaturer och frisk luft. Dimman och det kyligare klimatet sänker antalet katechiner i teet och förhöjer teanin och lösligt kväve som med solens hjälp ger teet dess sötma.

Härkomst: Alishan, Taiwan
Smak: Välbalanserad mild smak, lätt sötma, krämighet, mild arom.
Utseende: Gröna blad rullade till små kulor.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 4 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.