Ekologiskt Grönt te
Ekologiskt certifierat japanskt Sencha te, ichibancha, första plockningen år 2020, chumushi, ångat av medelgrad och av den populära Yabukita kultivaren. Teet kommer från Isagawa bergsområde i Tenryu i Shizuoka. Teet odlas här på en höjd av ca 500 meter över havet vilket medför mindre skördar och ett te som utvecklas långsamt och får en fyllig smak med gräsiga toner.
Härkomst: Isagawa, Tenryu, Shizuoka, Japan
Smak: Teet har en fyllig balanserad smak gräsiga toner.
Utseende: Gröna platta korta teblad.
Beredningsanvisning:
2dl - 5g te i 70 °C vatten, 1 minut.
Häll ut till sista droppen mellan
bryggningarna.
Andra bryggningen 70 °C, häll direkt.
Tredje bryggningen 70 °C, häll direkt.
Läs mer om:
Beredning av Sencha te