Grönt te
Sencha Okumidori produceras av i det lilla bergsområdet Asamiya, Shigaraki. Te växer här på en höjd mellan 300 - 500 meter över havet. Asamiya är en av ursprungsregionerna i Japan och är ett av de berömda teregionerna, och ligger mycket nära Kyoto. Det är ett av de äldsta odlingsregionerna i Japan om inte den äldsta och de första tefröna sägs ha planterats i området av munken Saichō.
Teet har mörka smaragdgröna blad då en viss skuggning av tebuskarna har skett innan skörd, något som ger teet en sötare smak.
Härkomst: Asamiya, Shigaraki, Japan
Smak: Fyllig smak, sötma, umami.
Utseende: Smaragdgröna rakt skurna blad.
Beredningsanvisning:
2dl - 6g te i 70 °C vatten, 1 minut.
Häll ut till sista droppen mellan
bryggningarna.
Andra bryggningen 70 °C, häll direkt.
Tredje bryggningen 70 °C, häll direkt.
Läs mer om:
Beredning av Sencha te