Oolong te
Detta te produceras för Dong Ding Tea production Cooperative tävling. Teet har i tävlingen uppnått graderingen Three Flowers.

Teet handplockades maj år 2019 på en höjd av över 1000 meter. Teet produceras av Jin Xuan tekultivar. Teet är oxiderat med en oxideringsgrad på 20%, det är rostat med en rostningsgrad av medelgrad. Rostningen förhöjer teets arom. Teet får av detta ett mörkare utseende och en rostad doft med en balanserad komplex rostad smak.

Nantou, Taiwan













Härkomst: Lugu, Nantou, Taiwan
Smak: Rostad doft. I smaken framträder en balanserad komplex rostad smak.
Utseende: Mörk gröna blad rullade till små kulor.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 4 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.