Hong Shui 70 gram
Oolong te
Teet handplockades och skördades och rostades vintern 2017. Teet odlas på en höjd av 500 meter på Bamboo Mountain i Nantou, Taiwan och produceras av Jin Xuan kultivar. Namnet Hong Shui "rött vatten" antyder till produktionsmetoden, teet har en oxidationsgrad på 40% och är medium rostat.

Nantou, Taiwan













Härkomst: Bamboo, Nantou, Taiwan
Smak: En välbalanserad lätt söt och fruktig smak.
Utseende: Blad rullade till små kulor.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 4 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.