LEVERANSFÖRDRÖJNING 18 JUNI - 27 JUNI

Inga beställningar skickas mellan den 18 juni och den 27 juni på grund av resa. Sista beställningsdag för leverans innan resan är den 17 juni kl. 13:00. (Då måste vi ha mottagit din betalning vid förskottsbetalning.) Det går bra att beställa under denna period och beställningen kommer att skickas från och med den 28 juni.
Gui Fei Oolong 70 gram
Oolong te
Skördades våren 2024, och odlades på ca 500 m höjd i Nantou området. Tebladen handplockas och tebladen får oxidera upp till 40%.

Nantou, Taiwan

Gui Fei Oolong är en relativt ny och ovanlig oolong från Taiwan. På grund av den stora jordbävningen 1999 i Nantou, Dung Ding området, lämnades teodlingarna obevakade då teodlare och invånare byggde upp sina hem. En viss typ av insekt tog för sig av teodlingarna och tuggade i sig kanterna på bladen. Skadorna på bladen orsakade tebuskarna att reagera, vilket medförde en hög sötma i det färdiga teet och ett nytt te hade skapats.

För att ytterligare öka på sötman i teet oxiderar man teet på en högre grad upp till 40%. Slutligen rostas tebladen.Härkomst: Lugu, Nantou County, Taiwan
Smak: En mild mycket välbalanserad smak med hög sötma.
Utseende: Blad rullade till små kulor.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2,5 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2,5 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 3,5 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.