Jin Xuan Charcoal 50 gram
Oolong te
Oolong te av kultivar Jin Xuan. Teet rostas på traditionellt sätt över kol, en metod som används mycket sällan idag. Det är en metod som kräver skicklighet i utförande för att teet ska få den rätta balansen. En smak av kolet sätter sig i smaken och ger teet en karaktär. Det ger teet en hållbarhet och teet blir lagringsbart där smaken mognar med tiden.

Nantou, Taiwan













Härkomst: Ming Jian, Nantou, Taiwan
Smak: Ett te med mycket balans, lätt söt ton medelfylligt, med en lätt antydan av kolet som ger en skärpa i smaken och hänger kvar i eftersmaken.
Utseende: Rullade teblad till små kulor.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 4 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 4 minuter.
Andra bryggningen 5 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 6 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.