LEVERANSFÖRDRÖJNING 15 JULI - 30 JULI

Inga beställningar skickas mellan den 15 juli och den 30 juli på grund av resa. Det går bra att beställa under denna period och beställningen kommer att skickas från och med den 30 juli.
Grönt te - Great Green Monkey King
Detta exklusiva gröna te skördades tidigt våren år 2019. Tai Ping Hou Kui klassas som ett av Kinas 10 bästa gröna teer. Tebuskarna växer på 800 meters höjd i Hou Ken, An Hui provinsen i Kina. Produktionen av Tai Ping Hou Kui är mycket begränsad.

Anhui provinsen, Kina

Kultivaren som används för produktionen av teet kallas för Shi Da Ye, en storbladig kultivar specifik för Anhui provinsen som inte används för andra typer av teer. Teet handplockas i form av en topp med tre unga blad, därefter plockas det tredje tebladet bort. Tebladen pressas för hand genom ett tygstycke, denna process ger det kryssmönster som kan ses på de torkade tebladen. De torkade bladen är exceptionellt stora.

Teet doftar blommigt och har en mild mycket välbalanserad smak med söta toner utan beska. Det finns en hint av blommighet med mild grönska i smaken.

Traditionellt bereder man Tai Ping Hou Kui i glas, först häller man lite hett vatten i glaset och öppnar tebladen i en minut. Därefter häller man på mer vatten och dricker efter 2 minuter. Därefter häller man på mer vatten allt eftersom.Härkomst: Shuang Keng, Hou Ken, Tai Ping County, Anhui, Kina
Smak: Mild mycket välbalanserad smak med söta toner utan beska. Det finns en hint av blommighet med mild grönska i smaken.
Utseende: Gröna stora breda platta blad med kryssmönster.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 85 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 85 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 4 minuter.
Tredje bryggningen 6 minuter.
Läs mer om: Grönt Te
Läs mer om: Beredning av te

Relaterade produkter