LEVERANSFÖRDRÖJNING 15 JULI - 30 JULI

Beställ senast 15 juli kl 13 med betald förskottsinbetalning för utskick innan. Inga beställningar skickas mellan den 15 juli och den 30 juli på grund av resa. Det går bra att beställa under denna period och beställningen kommer att skickas från och med den 30 juli.
Mate Green 400 gram
Yerba Mate
Yerba Mate är en dryck med ursprung i Sydamerika och anses vara nationaldryck för flertalet av dess stater. Enorma mängder av Yerba Mate konsumeras i Sydamerika.

Mate Green, vår Yerba Mate är gjord på endast färska torkade blad. Teet dammar inte likt de flesta Mate teer på marknaden. Av vår Yerba Mate känner du en doft av färskhet och en karakteristisk smak av bladen.

Mate dricks traditionellt i en kalebass, ett kärl skapad av en urgröpt frukt med ett hårt skal. Seden kommer från urinvånarna i Sydamerika. En bombilla används som sil, ett slags metallsugrör med små hål i botten.

Mer om Yerba Mate:

Yerba Mate har andra stimulerande ämnen förutom koffeinet som t.ex. teofyllin och teobromin. Detta i större mängder än kaffe och te innehåller. Smaken av Mate blir inte bitter när det får dra länge, och vid traditionellt bruk med kalebass och bombilla fortsätter man bara att hälla på vatten gång på gång på samma blad.

Smak: Drycken har en stark karakteristisk smak av grönska.

Beredning: Mate görs lämpligen i kalebass, där man fyller kalebassen till hälften med Mate och sänker ner bombillan - sugröret, häller på lite kallt vatten och låter den dra ett par minuter, varefter man häller på 70 gradigt vatten upp till bredden av kalebassen och dricker upp drycken. Man kan hälla på vatten igen upp till ca 8 ggr.