Ekologiskt Grönt te
Ekologiskt certifierat japanskt grönt te skördad tidig vår 2019 första plockningen, ichi-bancha. Detta är ett mycket högkvalitativt Sencha te som odlas i Hamamatsu bergsområde i Shizuoka i Japan. Teet odlas på en höjd av 500 meter över havet och är producerat av Yabukita kultivar.

Shizuoka, Japan

Tebuskarna i dessa dimbeklädda berg växer långsamt ger lägre skörd, men producerar ett högkvalitativt te. Teet skuggas i bergsområdena naturligt från solen av moln och ger teet dess unika söta smak-karaktär och vackra mörka smaragdgröna blad.












Härkomst: Tenryu, Hamamatsu, Japan
Smak: Balanserad rik smak, umami, gräsiga toner, sötma.
Utseende: Gröna rakt skurna smaragdgröna blad.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
2dl - 5g te i 70 °C vatten, 1 minut. Häll ut till sista droppen mellan bryggningarna.
Andra bryggningen 75 °C, häll direkt.
Tredje bryggningen 75 °C, häll direkt.

Läs mer om:
Beredning av Sencha te