Gyokuro Matsu no Midori 50 gram
Grönt te
Gyokuro är den exklusivaste formen av japanskt te. Detta är en högkvalitativ handplockad variant skördad år 2024. Teet produceras av en blandning av Gokoh, Yabukita och Samidori kultivar enligt traditionella metoder i Uji, Kyoto, Japan.

Kyoto, Japan

För att tillverka Gyokuro används uteslutande te från första plockningen. Tebuskarna skuggas bort från solen i 20 dagar innan teet skördas. Skuggningen reducerar fotosyntesen och teet får ett högt innehåll av aminosyran Teanin som ger teet dess söta smak. Det är från skuggningen som teet får sin mörkgröna färg.











Härkomst: Uji, Kyoto
Smak: Karakteristiskt söt smak, och ett starkt te.
Utseende: Små jämna mörkgröna blad och en mörkgrön brygd.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
2dl - 6g te i 60 °C vatten, 1,5 minut. Häll ut till sista droppen mellan bryggningarna.
Andra bryggningen 60 °C, häll direkt.
Tredje bryggningen 70 °C, häll direkt.

Läs mer om: Japanskt te

Relaterade produkter