Formosa Jin Xuan 100 gram
Oolong te - Milky oolong
Teet är skördat vintern 2017 och har sin härkomst i Nantou i Taiwan. Teet produceras av Jin Xuan kultivar, oolong te av Jin Xuan kultivar har ofta en naturlig mjölkton i smaken. Teet ångas i mjölkångor för att förstärka dess redan naturligt mjölkiga smak, inga aromer är tillsatta. Teet avger en gul brygd och en doft av mjölk och karamell.

Nantou, Taiwan

Både doften och smaken av mjölk är mycket tydlig i detta te.













Härkomst: Nantou, Taiwan
Smak: Teet har en smak av mjölk.
Utseende: Blad rullade till små kulor.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 4 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.