Ekologiskt grönt te
Ekologiskt certifierat japanskt te, skördat våren 2025 från den första skörden, Ichibancha. Teet odlas på traditionellt vis från Zairai-tebuskar, som inte är en specifik kultivar utan en inhemsk variant som odlas från frön. Tebuskarna varierar i utseende och bladen i form, vilket ger teet en naturlig variation och unik karaktär.
Till skillnad från det vanliga japanska sättet att producera grönt te, där bladen ångas, rostas detta te enligt den kinesiska metoden. Detta är ett sällsynt och traditionellt tillvägagångssätt som ger teet en unik karaktär.
Härkomst: Hamamatsu, Shizuoka, Japan
Smak: Fyllig smak.
Utseende: Gröna ojämnt formade blad
Ingredienser: Ekologiskt Grönt te från Japan
Eko kontrollnr SE-EKO-03
Beredningsanvisning:
2dl - 5 g te i 75 °C vatten, 1 minut.
Andra bryggningen 75 °C, 1 minut.
Tredje bryggningen 75 °C, 1,5 minuter.