Sencha Kyoto 70 gram
Grönt te
Ett japanskt Sencha te från Uji, Kyoto i Japan. Kultivaren är Yabukita och är skördad år 2017.

Kyoto, Japan

Sencha är den mest typiska tesorten för Japan och kommer i många utföranden och kvalitéer. Kyoto regionen är ursprunget till en stor mängd kvalitativa japanska teer. Teer från Kyoto regionen har i regel högre sötma i smaken än teer från Shizuoka.

Japanska teer ångas i regel inom 24 timmar efter plockning för att oxideringen ska avstanna, till skillnad från de flesta kinesiska teer som rostas.







Härkomst: Uji, Kyoto, Japan
Smak: Mild och söt smak.
Utseende: Gröna platta korta blad.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
2dl - 5 g te i 70 °C vatten, 1 minut. Häll ut till sista droppen mellan bryggningarna.
Andra bryggningen 75 °C, häll direkt.
Tredje bryggningen 80 °C, häll direkt.

Läs mer om:
Beredning av Sencha te