Vitt te
Ett mycket ovanligt vitt te från Taiwan. Unga teblad handplockades våren 2019 i Nantou i Taiwan för att producera teet. Tebuskarna odlas utan bruk av pesticider. Teet som vi inhandlar direkt av producenten är helt och hållet handtillverkat med teblad som skakas lite om och tillåts oxidera lätt och får sedan torka.

Nantou, Taiwan

Tekultivaren Red Jade, Hong Yu som används för produktionen av teet används i normala fall för att producera det svarta teet Red Jade. Det är en kultivar som har en mycket aromatisk fruktig framtoning som även kommer fram i detta vita te. Kultivaren är en hybrid av Assamica från Burma och förvildade lokala tebuskar, och kallas för TTES nr. 18.

Vill du veta mer om vitt te se:
om vitt te







Härkomst: Nantou, Taiwan
Smak: Aromatisk välbalanserad smak med fruktiga toner.
Utseende: Mörka teblad rullade.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 80 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 80 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter.
Andra bryggningen 1,5 minuter.
Tredje bryggningen 2 minuter.