LEVERANSFÖRDRÖJNING 15 JULI - 30 JULI

Inga beställningar skickas mellan den 15 juli och den 30 juli på grund av resa. Det går bra att beställa under denna period och beställningen kommer att skickas från och med den 30 juli.
Wu Yi Shan Rou Gui 50 gram
Oolong te
Detta exklusiva handplockade te odlas i den vackra nationalparken i Wu Yi bergsområde. Produktionen har skett enligt traditionella metoder med rostning i korgar över kol som ger teet en aromatisk rostad smak och en lagringsbarhet i flera år.

Fujian provinsen, Kina

Teet odlas på en höjd av 600 meter och är av kultivar Rou Gui. Rou Gui är en berömd tekultivar från Wu Yi och namnet antyder till smaken av kanel.

Wu Yi är ursprunget till en mängd högkvalitativa teer. Teet har i regionen odlats mycket länge och tros vara ursprunget till både svart te och oolong te.

Härkomst: Wu Yi bergen, Fujian Kina
Smak: Doften är starkt rostad, men i smaken skönjer man endast rostningen lätt och möts av en fyllig aromatisk fruktig smak.
Utseende: Fritt rullade mörka blad.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1 minut.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1 minut.
Andra bryggningen 1,5 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 2 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.
Mer info om Wu Yi: Wu Yi te