Grönt te
Djupångat Sencha te från Kirishima skördat tidigt på våren 2021, Ichibancha. Teet är producerat till hälften av Asatsuyu och till hälften Saemirodi kultivar. Asatsuyu är en gammal kultivar känd för sin naturligt söta ton, Saemidori är en korsning mellan Asatsuyu och Yabukita. Teet odlas i Kirishima, Kagoshima bergsområde, Japan. Kirishima består av vulkanisk jord och lämpar sig mycket väl för teodling. JAS certifierat, odlas utan bruk av pesticider.
Härkomst: Kirishima, Kagoshima, Japan
Smak: Rik fyllig smak, sötma.
Utseende: Gröna rakt skurna smaragdgröna blad.
Beredningsanvisning:
2dl - 5g te i 70 °C vatten, 1 minut.
Häll ut till sista droppen mellan
bryggningarna.
Andra bryggningen 75 °C, häll direkt.
Tredje bryggningen 75 °C, häll direkt.
Läs mer om:
Beredning av Sencha te