Matcha Kyoto 40 gram
Grönt tepulver - Matcha te
Genuint japanskt handplockat matcha te är av hög kvalité av kultivar Yabukita med härkomst från Uji i Kyoto regionen. Detta matcha te är bäst lämpat för Usucha beredning. Usucha beredning är en form av beredning där mindre tepulver används och teet blir tunnare. Ceremonial Grade.

Kyoto, Japan

För beredning av Matcha te används en matchavisp av bambu och en skål. Vispa ner matcha teet tillsammans med vattnet i en mängd som passar dig. Pulvret löses inte upp i vattnet eftersom det är malda teblad.

Mer om Matcha te:
Genuint Matcha te produceras från Tencha te, tebuskarna skuggas från solen ca 20 dagar innan skörd och teet produceras i Japan. Skuggningen reducerar fotosyntesen och teet får ett högt innehåll av aminosyran Teanin. Det finns många graderingar av Matcha te, te av högre gradering har en sötare smak. Matcha te är en färskvara som måste förvaras rätt, vi saluför alltid färskt Matcha te.

Seden att använda pulver till teceremonin har sitt ursprung i Kina, precis som teanvändandet i sig. Japanerna har vidareutvecklat sin del av teceremonin till den form ceremonin ser ut som idag, medan kineserna helt och hållet övergått till löste.

Matcha är ett pulver gjort av malt japanskt grönt te av hög kvalité, och detta är ett stenmalet högkvalitiativt Matcha te. Matcha te används traditionellt i den japanska teceremonin, men numera ofta som en hälsodryck och för att smaksätta diverse maträtter och bakverk.Härkomst: Uji, Kyoto, Japan
Smak: Stark, men söt smak av grönt japanskt te
Utseende: Grönt tepulver

Beredning: 2 teskedar matcha, 2dl skål, 80 °C vatten. Vispa en längre stund med en visp och drick. Tebladen löses inte upp i vattnet.
Läs mer om: Matcha te
Läs mer om: Japanskt te

Relaterade produkter

Bambuvisp

Bambuvisp


199,00kr

Matcha te set

Matcha te set


899,00kr