Grönt tepulver - Matcha te
Genuint exklusivt japanskt matcha te är av högsta kvalité. Teet handplockas i Uji, Japan. För produktionen används uteslutande Asahi kultivar.

Detta matcha te lämpar sig såväl för att göra Usucha typ av beredning (tunnare te), eller Koicha typ av beredning (tjockare te).

Kyoto, Japan

För beredning av Matcha används en matchavisp av bambu och en skål. Vispa ner matcha teet tillsammans med vattnet i en mängd som passar dig. Pulvret löses inte upp i vattnet eftersom det är malda teblad.

Mer om Matcha te:
Genuint Matcha te produceras från Tencha te, tebuskarna skuggas från solen ca 20 dagar innan skörd och teet produceras i Japan. Skuggningen reducerar fotosyntesen och teet får ett högt innehåll av aminosyran Teanin. Det finns många graderingar av Matcha te, te av högre gradering har en sötare smak. Matcha te är en färskvara som måste förvaras rätt, vi saluför alltid färskt Matcha te.

Seden att använda pulver till teceremonin har sitt ursprung i Kina, precis som teanvändandet i sig. Japanerna har vidareutvecklat sin del av teceremonin till den form ceremonin ser ut som idag, medan kineserna helt och hållet övergått till löste.

Matcha är ett pulver gjort av malt japanskt grönt te av hög kvalité, och detta är ett mycket exklusivt Matcha te. Matcha te används traditionellt i den japanska teceremonin, men numera ofta som en hälsodryck och för att smaksätta diverse maträtter och bakverk.



Härkomst: Uji, Kyoto, Japan
Smak: Söt smak.
Utseende: Grönt tepulver

Beredning: 2 teskedar matcha, 2dl skål, 80°C vatten. Dricks efter vispning.

Läs mer om: Japanskt te
Läs mer om: Beredning av te

Relaterade produkter

Raku Akaraku

Raku Akaraku


999,00kr