Grönt te
Sencha Asatsuyu produceras av en mycket liten producent på en familjegård. Teet är av Asatsuyu (morgondagg) kultivar känd för dess goda smakegenskaper. Teet produceras helt utan bruk av bekämpningsmedel i det lilla bergsområdet Asamiya, Shigaraki. Just detta te odlas på en höjd av 450 - 500 m höjd. Asamiya är en av ursprungsregionerna i Japan och är ett av de berömda teregionerna, och ligger mycket nära Kyoto. Det är ett av de äldsta odlingsregionerna i Japan om inte den äldsta och de första tefröna i Asamiya sägs ha planterats i området av munken Saichō.
Teet har mörka smaragdgröna blad då en viss skuggning av tebuskarna har skett innan skörd, något som ger teet en sötare smak.
Härkomst: Asamiya, Shigaraki, Japan
Smak: Välbalanserad smak, smakrikt, krämigt.
Utseende: Smaragdgröna rakt skurna blad.
Beredningsanvisning:
2dl - 6g te i 75 °C vatten, 1 minut.
Häll ut till sista droppen mellan
bryggningarna.
Andra bryggningen 75 °C, häll direkt.
Tredje bryggningen 80 °C, häll direkt.
Läs mer om:
Beredning av Sencha te