Ekologiskt Grönt te
Ekologiskt certifierat japanskt Kabuse te, ichibancha, första plockningen år 2025. Teet är ett halvskuggat te och ångat av medelgrad, Chumushi. Teet är av Saemidori kultivar. Saemidori kultivar används ofta för Kabuse eller Gyokuro teer på grund av dess söta framtoning. Skuggningen ger ett te med högre innehåll av aminosyran Teanin, som medför en sötare smak.
Härkomst: Kagoshima, Japan
Smak: Mild smak, umami.
Utseende: Gröna platta korta teblad.
Ingredienser: Ekologiskt grönt te från Japan.
Eko kontrollnr SE-EKO-03
Beredningsanvisning:
2dl - 5g te i 70 °C vatten, 1 minut.
Häll ut till sista droppen mellan
bryggningarna.
Andra bryggningen 70 °C, häll direkt.
Tredje bryggningen 70 °C, häll direkt.
Läs mer om:
Beredning av Sencha te