LEVERANSFÖRDRÖJNING 15 JULI - 30 JULI

Inga beställningar skickas mellan den 15 juli och den 30 juli på grund av resa. Det går bra att beställa under denna period och beställningen kommer att skickas från och med den 30 juli.
Jasmin Yin Zhen Eko 70 gram
Ekologiskt Vitt jasminte - Jasmine Silver Needle
Högkvalitativt ekologiskt certifierat jasminte baserat på de outslagna yngsta tebladen, det vita teet Bai Hao Yin Zhen traditionellt smaksatt med blommor av Jasmin. Aromen av jasminblomman framträder mycket tydligt, inte enbart i doft men även i smak. Det vita teet är av kultivar Fu Ding Da Bai Hao och odlas på ca 600 m höjd.

Fujian provinsen, Kina

Eftersom Jasmin Yin Zhen baserar sig på ett vitt te med en mild smak så tar inte teet överhanden och smaken av jasminblomman framträder i balans. Teet torkas tillsammans med jasminblommor upp till 7 gånger, vilket ger teet den starka väldoften och den goda jasminsmaken. Blommorna plockas sedan bort. Har du enbart provat billiga varianter av jasminte där arom tillsätts kan vi verkligen rekommendera dig att prova våra jasminteer och se skillnaden.

Mer om vitt te:
Vitt te innehåller polyfenolen katechin. Yin Zhen är ett te av hög kvalité bestående av endast de yttersta outslagna tebladen av tebusken. Teet skördas endast under en kort tid på våren och torkas i solen. Teet har en låg oxideringsgrad. Det vita teet har en mycket mild och nötaktig smak som i kombination med jasminblomman låter jasminsmaken framträda till en mycket välbalanserad smakupplevelse.Härkomst: Yunnan, Kina.
Utseende: Teet är bestående av håriga silvriga nålar. Drycken är svagt gul till färgen.
Smak: Ett jasmin te med doft och smak av jasmin där smaken av jasmin framträder tydligt och smakfullt.
Ingredienser: Eko vitt jasminte från Kina.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 80 °C vatten och låt dra i 2 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 80 °C vatten och låt dra i 2 minuter.

Andra bryggningen 3 minuter.
Tredje bryggningen 4 minuter.