LEVERANSFÖRDRÖJNING 15 JULI - 30 JULI

Inga beställningar skickas mellan den 15 juli och den 30 juli på grund av resa. Det går bra att beställa under denna period och beställningen kommer att skickas från och med den 30 juli.
Matcha te - Grönt te tepulver
Njut av det genuina stenmalda matcha teet från kultivaren Yabukita med härkomst från Uji, Kyoto, Japan. Detta kvalitativa te är perfekt för beredning av Usucha (tunnare te) och är dessutom en utmärkt ingrediens i matlagning.

Traditionellt används matcha te i den japanska teceremonin, men avnjuts oftare idag som en hälsodryck och används för att ge smak till maträtter och bakverk.

För att bereda matcha te, använd en matcha bambuvisp och en skål. Vispa ner matcha teet med vattnet i en mängd som passar dig, och notera att pulvret inte löser upp sig eftersom det är malda teblad.

Kyoto, Japan

Matcha te är ett grönt te pulver gjort av högkvalitativt malt japanskt grönt te och produceras från Tencha te, grönt te som skuggas från solen 21 dagar innan skörd. Detta matcha te produceras enligt traditionella metoder. Produktionsprocessen av matcha te är tidskrävande och traditionell stenmalning tar en timme för ca 40 gram.Härkomst: Kyoto, Japan
Smak: Stark välbalanserad smak av grönt japanskt te
Utseende: Grönt tepulver

Beredning: 1-2 teskedar matcha, 2dl skål, 80 °C vatten. Vispa en längre stund med en visp och drick. Tebladen löses inte upp i vattnet.
Läs mer om: Matcha te
Läs mer om: Japanskt te

Relaterade produkter

Bambuvisp

Bambuvisp


199,00kr