Grönt tepulver - Matcha te
Genuint stenmalet matcha te av kultivar Yabukita med härkomst från Kyoto regionen i Japan. Detta är ett kvalitativt matcha te som lämpar sig bäst för Usucha beredning av te (tunnare te) och i matlagning.

Matcha te är ett pulver tillverkat av malt japanskt grönt te av hög kvalité. Genuint Matcha te produceras från Tencha te, teet skuggas från solen innan skörd och teet produceras i Japan.

Kyoto, Japan

Även Kina producerar malt grönt te pulver som ofta kallas för Matcha, men produktionsmetoden skiljer sig och tebuskarna skuggas inte från solen. Seden att använda pulver till teceremonin har sitt ursprung i Kina, precis som teanvändandet i sig. Japanerna har vidareutvecklat sin del av teceremonin till den form ceremonin ser ut som idag, medan kineserna helt och hållet övergått till löste.

Matcha te används traditionellt i den japanska teceremonin, som en hälsodrink och för att smaksätta diverse maträtter och bakverk.

För beredning av Matcha te används en matchavisp av bambu och en skål. Vispa ner matchan tillsammans med vattnet i en mängd som passar dig. Pulvret löses inte upp i vattnet eftersom det är malda teblad.

Härkomst: Kyoto, Japan
Smak: Stark välbalanserad smak av grönt japanskt te
Utseende: Grönt tepulver

Beredning: 1-2 teskedar matcha, 2dl skål, 80 °C vatten. Vispa en längre stund med en visp och drick. Tebladen löses inte upp i vattnet.
Läs mer om: Japanskt te
Läs mer om: Beredning av te

Relaterade produkter

Bambuvisp

Bambuvisp


199,00kr