
Oolong te
Skördat vintern år 2020. Teet är handplockat, handtillverkat och odlas på en höjd av ca 2300 m. i Hua Gan, Li Shan, Taiwan. Teet är lättoxiderat 15% inte rostat. Teet produceras av Tie Guan Yin tekultivar, vilket är mycket ovanligt i Taiwan och desto ovanligare i Li Shan bergsområde.
Vinterskörden anses vara den bästa skörden för denna typ av te, och höjden låter teet utvecklas långsamt. Bladen är tjocka och stora. Li Shan området är mycket lämpat för odling av te med dess bördiga jord, dimbeklädda berg, höga höjder, lägre temperaturer och frisk luft.
Härkomst: Li Shan, Taiwan
Smak: Mycket välbalanserat te, fylligt, med en mild och söt framtoning med viss arom och vegetala toner.
Utseende: Blad rullade till små kulor.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter
Tredje bryggningen 4 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.
Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.