LEVERANSFÖRDRÖJNING 17 JUNI - 27 JUNI

Inga beställningar skickas mellan den 17 juni och den 27 juni på grund av resa. Det går bra att beställa under denna period och beställningen kommer att skickas från och med den 28 juni.
Kocha Sayamakaori 50 gram
Svart te
Handplockat exklusivt svart te av första plockningen från Tsukigase, Japan. Teet odlas utan bruk av pesticider. (JAS certifierat). Teet är av kultivar Sayamakaori, en kultivar som vidareutvecklades från Yabukita och används normalt sett för gröna teer. Det ger detta te en unik framtoning med lätt arom och inslag av blommor och frukt. Detta är en raritet från Japan, ett hantverkste från en småskalig producent.

Kagoshima, Japan

Japan var en producent av svart te fram till 1955. Efter detta konkurrerades svart japanskt te ut. Idag kvarstår endast en mindre produktion för att tillgodose den inhemska marknaden och svart te exporteras normalt sett inte.Härkomst: Tsukigase, Japan
Smak: Lätt aromatiskt, balanserat, bärigt inslag, svarta vinbär.
Utseende: Långa hela mörka teblad.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 1,5 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 1,5 minuter.
Andra bryggningen 2 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 3 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.