Svart te
Ett exklusivt svart te som odlas vid foten av Mount Kenya på en höjd av 2400 meter, en naturskön plats näst intill nationalparken. Detta är en av de högst belägna tegårdarna i Kenya, en liten tegård som ägs av teplockarna själva.

Kenya Golden Needle är handplockat och helt och hållet producerat per hand. Teet består av de yttersta outslagna tebladen i form av gyllene toppar och har en doft av russin och torkad frukt. Smaken är mild och söt med toner av honung och torkad frukt.

Meru, Kenya

Tegården klassificeras som pesticide- free och är Rainforest certifierad, ett certifikat som ämnar till att skydda och bevara djur och natur, jordar och vattendrag samt för att skydda och förbättra levnadsförhållanden för arbetare, deras familjer och lokala samhällen.

Teodling introducerades i Kenya år 1903. Idag är Kenya en av de största producenterna av te i världen.





Härkomst: Mt Kenya, Kenya
Smak: Smaken är mild och söt med toner av honung och torkad frukt.
Utseende: Långa gyllene toppar

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 3,5 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 5 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.