|Kalebass|
Kalebass
En kalebass används som ett kärl för Yerba Mate. Kalebassen är det traditionella naturliga sättet att dricka Yerba Mate, och är uteslutande det som används i Sydamerika. Denna variant är från Argentina och är en läderbeklädd behållare med ben.

Kalebassen är urgröpt frukt. Därför skiftar kalebasserna alltid i form och storlek något. Kalebasserna är handgjorda hantverk. Till kalebassen bör man använda bombilla, ett sugrör väl lämpat att dricka Yerba Mate ur.

Innan användning:
Innan du använder din kalebass fyll kalebassen med ett par matskedar Mate, häll på hett vatten och låt stå i upp till 24 timmar. Därefter häll ur innehållet, skölj ur kalebassen och skrapa försiktigt insidan av kalebassen med en sked så att allt löst lossnar. Dra inte loss mittenpelaren.

Skölj ur kalebassen igen med hett vatten, och kalebassen är färdig att användas. Skölj alltid ur kalebassen efter varje användning. Notera att kalebassen ändrar färg efter att ha använts en tid.

Beredning av Yerba Mate med kalebass:
Fyll kalebassen till hälften med Yerba Mate och sänk ner bombillan - sugröret, häll på lite kallt vatten och låt dra ett par minuter. Därefter häll på 70 gradigt vatten upp till bredden av kalebassen.

Mått: Höjd 16 cm utan ben, bredd 12 cm.