Svart te
Första plockningen Darjeeling te skörd våren 2021 av Giddapahar Tea Estate, ett av de allra första tidigaste plockningarna från den finaste delen av produktionen. Teet odlas här på en höjd av ca 1500 meter.
Giddapahar Tea Estate har varit familjeägt sedan starten 1881 och ligger i Kurseong i Darjeeling. En stor variation av Darjeeling teer produceras på Giddapahar.
Härkomst: Himalaya, Indien, Darjeeling, Kurseong
Smak: Välbalanserat fylligt, arom, hint av melon, ton av mandel.
Utseende: Gröna, silvriga blad.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 40 sek.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 40 sek.
Andra bryggningen 1 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 1,5 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.
Läs mer: Darjeeling te