
Oolong te
Detta te produceras för Dong Ding Tea production Cooperative tävling. Teet har i tävlingen uppnått högsta gradering, guld.
Teet handplockades våren år 2021 på en höjd av 900 meter. Teet produceras av Chin Xin tekultivar. Teet är oxiderat med en oxideringsgrad på 15%, det är rostat med en rostningsgrad av medelgrad. Rostningen förhöjer teets arom. Teet får av detta ett mörkare utseende och en rostad doft med en mycket balanserad rostad smak.
Härkomst: Long Yian Lin, Jia Yi, Taiwan
Smak: Rostad doft. I smaken framträder en mycket välbalanserad rostad smak.
Utseende: Mörk gröna blad rullade till små kulor.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 4 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.
Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.