Oolong te
Detta te produceras för Dong Ding Tea production Cooperative tävling. Teet har i tävlingen uppnått högsta gradering, guld.

Teet handplockades vintern år 2019 på en höjd av 900 meter. Teet produceras av Chin Xin tekultivar. Teet är oxiderat med en oxideringsgrad på 15%, det är rostat med en rostningsgrad av medelgrad. Rostningen förhöjer teets arom. Teet får av detta ett mörkare utseende och en rostad doft med en mycket balanserad rostad smak.

Nantou, Taiwan













Härkomst: Long Yian Lin, Jia Yi, Taiwan
Smak: Rostad doft. I smaken framträder en mycket välbalanserad rostad smak.
Utseende: Mörk gröna blad rullade till små kulor.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 4 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.