LEVERANS INNAN JUL

För leverans i tid innan jul inom Sverige, måste vi ha in beställning och förskottsbetalning innan kl 16 den 19:e december.
Grönt te
An Ji Bai Cha är ett berömt grönt te från An Ji i Kina. Teet är Pre-Qing Ming första plockningen skördat våren 2017 och är mycket högkvalitativ autentisk An Ji Bai Cha plockad och tillverkad noga per hand enligt traditionella metoder. Teet är av kultivar Bai Ye Yi Hao.

Zhejiang provinsen, Kina

Teet klassas av många som ett vitt te, men teet är grönt. Bai Cha betyder vitt te, men antyder till den unika tebusken som används för produktionen av teet. Tebladen är mycket ljusa beroende på dess låga klorofyllhalt och teet består av upp till fyra gånger så stor mängd av aminosyran Teanin. Teanin är en av teets aminosyror. Produktionen av handtillverkad An Ji Bai Cha är mycket begränsad. Då teet tillagas blir färgen på tebladen ljusa.

Teet har en mycket lätt, jämn och trevlig smak med påminnelse av rostade kastanjer, teet har en otrolig väldoft av färskhet och tål ett flertal bryggningar på samma teblad. Teet är ett unikat och ett måste för varje teälskare.





Härkomst: An Ji, Zhejiang, Kina
Smak: Teet har en mycket lätt, jämn och trevlig smak med påminnelse av rostade kastanjer.
Utseende: Gröna avlånga raka blad.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 8 gram te. Häll på 80 °C vatten och låt dra i 2 minuter.
2dl tekanna - använd ca 4 gram te. Häll på 80 °C vatten och låt dra i 2 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter.
Tredje bryggningen 4 minuter.
Läs mer om: Grönt Te
Läs mer om: Beredning av te