Alishan Competition Tea 50 gram
Oolong te
Varje år anordnas te tävlingar i Alishan, Taiwan. Detta te är producerat för denna tävling och är en av tävlingsteerna som kvalificerats för finalen. Detta Alishan te är skördat våren 2018. Tebuskarna odlas på en höjd av ca 1200 m och är av Chin Shin kultivar. Teet är mycket lätt oxiderat med en oxideringsgrad på 15%. Alishan är ett av de mest berömda teerna från Taiwan, berömt för sin produktion av oolong te.

Chiayi, Taiwan

Alishan är ett av Taiwans rekreationsområden dit Taiwaneserna tar till flykten från storstadens rytm och för att njuta av dess natursköna områden. Te har tillverkats i Alishan sedan 1920. Endast en mycket liten del av detta te kommer till försäljning utanför Taiwan.

Området är mycket lämpat för odling av te med dess bördiga jord, dimbeklädda berg och lägre temperaturer och frisk luft. Dimman och det kyligare klimatet sänker antalet katechiner i teet och förhöjer teanin och lösligt kväve som med solens hjälp ger teet dess sötma.Härkomst: Alishan, Taiwan
Smak: Välbalanserad mild smak, lätt sötma, komplex smakton.
Utseende: Gröna blad rullade till små kulor.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 4 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.

Relaterade produkter