2012 Ba Da Sheng 70 gram
Grönt Pu-erh te
Grönt Pu-erh te skördat våren år 2012 i Ba Da bergen i Yunnan provinsen i Kina. Tebuskarna växer på en höjd av 1400 m. och är av kultivar Da Ye.

Yunnan provinsen, Kina

Teet handplockas och torkas i solen av Bulang folket, den ursprungsbefolkning som bor i Ba Da bergsområde, som ligger på gränsen till Burma. Te har i området producerats i tusentals år.

Detta te består av till största del hela blad. Teet går att konsumera nu, men lämpar sig för lagring i många år med en smak som mognar med tiden likt ett vin. Färgen på teet blir mörkare och smaken mildare.









Härkomst: Ba Da, Yunnan, Kina
Smak: Välbalanserad smak med inslag av beska.
Utseende: hela teblad.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 8 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2 minuter.
2dl tekanna - använd ca 4 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2 minuter.
Andra bryggningen 2 minuter, tredje bryggningen 2 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för en stor mängd bryggningar på samma teblad.