Grönt Pu-erh te
Denna tekaka av grönt Pu-erh te är producerad av gamla förvildade teträd från Yi Wu av höstskörd. Teet består till stor del av toppar. Kakan pressas traditionellt med sten, men är relativt hårdpressat.

Yunnan provinsen, Kina

Smaken är fyllig och teet är välbalanserat. Lagringen märks i smaken. Lagring kan ske i många år till.











Härkomst: Yi Wu, Xishuangbanna, Yunnan, Kina
Smak: Smaken är fyllig och teet är välbalanserat.
Utseende: En kaka i form av rund kaka med pressat te.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 8 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2 minuter.
2dl tekanna - använd ca 4 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2 minuter.
Andra bryggningen 2 minuter, tredje bryggningen 2 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för många bryggningar på samma teblad.