Grönt Pu-erh te
Tekaka av grönt Pu-erh te är producerad från berömda Haiwan Tea Factory. Högkvalitativt te från tidig vår 2006. Tebuskarna kommer från Menghai och är av kultivar Da Ye. Teet soltorkas och blandas. Kakan är maskinellt pressad och är hårdpressad.

Yunnan provinsen, Kina

Grönt Pu-erh te tjänar mest på lagring, där teet övergår från en ljusare form av te till ett mörkare te. Smaken är fyllig och teet är välbalanserat. Lagringen märks väl i smaken. Lagring kan ske i många år till, men är moget i sin nuvarande form.











Härkomst: Yi Wu, Xishuangbanna, Yunnan, Kina
Smak: Smaken är fyllig, teet har en besk underton.
Utseende: En kaka i form av rund kaka med pressat te.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 8 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 4 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 2 minuter, tredje bryggningen 2 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för många bryggningar på samma teblad.