Grönt Pu-erh te
OBS! Del av kaka levereras i zippåse. Tekaka av grönt Pu-erh te är producerat av förvildade teträd från Bang Mai av Jian Shen. Teet producerades av ca 90 år gamla teträd som skördades på en höjd av omkring 2000 meters höjd. Kakan pressades traditionellt med sten.

Yunnan provinsen, Kina

Smaken är fylligt med en besk ton i eftersmaken. Teet är moget.











Härkomst: Bang Mai, Xishuangbanna, Yunnan, Kina
Smak: Smaken är fylligt med en besk ton i eftersmaken.
Utseende: En kaka i form av rund kaka med pressat te.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 8 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2 minuter.
2dl tekanna - använd ca 4 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2 minuter.
Andra bryggningen 2 minuter, tredje bryggningen 2 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för många bryggningar på samma teblad.