Grönt Pu-erh te
Grönt Pu-erh te från år 2001 i Tuo Cha stil. Teet är av kultivar Yunnan Da Ye från producenten Xia Guan. Jia Ji är graderingen. Puerh teet är hårdpressat och nu i perfekt ålder för att avnjutas.

Yunnan provinsen, Kina

Xia Guan är en stor producent av Pu-erh te i Kina och har sedan år 1902 producerat denna typ av tuo cha - te i form av ett fågelbo med en bild av en trana på. Produceras av te från olika bergsområden i Yunnan provinsen. Teet går att lagra i flertalet år till men teet är moget.









Härkomst: Yunnan provinsen i Kina
Smak: Teet har en balanserad smak med jordiga toner och en ton av rökighet.
Utseende: Torkat och pressat te.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 2 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 2 minuter.
Andra bryggningen 2 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 3 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för fleral bryggningar på samma teblad.