Te av kvalité - House of Tea
                         
Te av kvalité » » Yerba Mate » K007 Mitt konto  |  Kundvagn  |  Kassa    Svenska English
TEER
Vitt Te
Gult Te
Grönt Te
Oolong Te
Svart Te
Pu-erh Te
Darjeeling Te
Blommande Te
Jasminte
Smaksatt Te
Rooibos Te
Yerba Mate
Örter
Ekologiskt Te
REA
TE- TILLBEHÖR
Tekannor
Tetillbehör
Tekoppar & Gaiwan
Teburkar
Presenter
INFO
Köpinformation
Om te
Beredning av te
Recensioner
Kontakta oss

Kundvagn
mer

Yerba Mate Roasted Top Grade 70 gram
[K007]

44kr
Yerba Mate Roasted Top Grade 70 gram

Yerba Mate Roasted
Om ekologisk certifiering
Fair Trade certifierad Yerba Mate av högsta gradering från Brasilien. Endast bladen används för produktionen av detta Yerba Mate te. Teet odlas i bördiga Iguaçu Valley i Brasilien omgärdat av natur.

Yerba Mate är en dryck med rötter hos Guarani folket, ursprungsbefolkningen i det som idag är del av Paraguay, Brazilien och Argentina. Guarani drack Mate för dess stimulerande effekter.

Yerba Mate innehåller koffein i lägre halt än kaffe, men innehåller andra stimulerande ämnen som t.ex. teofyllin och teobromin i större mängder än kaffe och te. Den kemiska sammansättningen av stimulanter anses ge en mer balanserad stimulans än kaffe ger. Mate innehåller en mängd olika mineraler, antioxidanter, och saponiner.

Mate drycks ursprungligen i en kalebass, ett kärl skapad av en urgröpt frukt med ett hårt skal. En sed som hängt med från Guarani indianerna. En bombilla används som sil, ett slags metallsugrör med små hål i botten.

Smaken blir inte bitter när det får dra länge, och vid traditionellt bruk med kalebass och bombilla fortsätter man bara att hälla på vatten gång på gång på samma blad.

Härkomst: Iguaçu Valley i Brasilien.

Smak: Drycken har en välbalanserad rostad smak.

Beredning: I kalebass eller tekopp fyll till hälften med Mate Green, häll på lite kallt vatten och låt den dra ett par minuter. Häll på 70 gradigt vatten upp till bredden. Häll på vatten när du druckit upp.

 Recensioner 
Just nu visas:  Yerba Mate Roasted - Yerba Mate Roasted 70 gram - Te av Kvalité