Te av kvalité - House of Tea
                         
Te av kvalité » » Yerba Mate » K001A Mitt konto  |  Kundvagn  |  Kassa    Svenska English
TEER
Vitt Te
Gult Te
Grönt Te
Oolong Te
Svart Te
Pu-erh Te
Darjeeling Te
Blommande Te
Jasminte
Smaksatt Te
Rooibos Te
Yerba Mate
Örter
Ekologiskt Te
REA
TE- TILLBEHÖR
Tekannor
Tetillbehör
Tekoppar & Gaiwan
Teburkar
Presenter
INFO
Köpinformation
Om te
Beredning av te
Recensioner
Kontakta oss

Kundvagn
mer

Mate Green 70 gram
[K001A]

29kr
Mate Green 70 gram

Mate Green - Yerba Mate - Yerba Maté - Yerba Mate Blad - Hierba Mate - Mate
Yerba Mate är en dryck med ursprung i Sydamerika och anses vara nationaldryck för flertalet av dess stater. Enorma mängder av Mate konsumeras i Sydamerika.

Mate Green, vår Yerba Mate är gjord på endast färska torkade blad. Teet dammar inte likt de flesta Mate teer på marknaden. Av vår Yerba Mate känner du en doft av färskhet och en karakteristisk smak av bladen.

Denna dryck brukas ursprungligen i en kalebass, ett kärl skapad av en urgröpt frukt med ett hårt skal. Seden kommer från urinvånarna, indianerna i Sydamerika. En bombilla används som sil, ett slags metallsugrör med små hål i botten.

Se gärna vårt sortiment av kalebasser och bombillor under Yerba Mate kategorin.

Mer om Yerba Mate:

Yerba Mate har en stor mängd stimulerande ämnen förutom koffeinet som t.ex. teofyllin och teobromin. Detta i större mängder än kaffe och te innehåller.

Den kemiska sammansättningen sägs balansera ut effekten av koffeinet och ta ut en del av koffeinets negativa effekter. Många upplever inte samma nervositet och oro som efter kaffe.

Mate innehåller en stor mängd olika mineraler, antioxidanter, och saponiner i höga doser. Magen påverkas inte negativt på samma sätt som kaffe. Mate Green stimulerar matsmältningen och gallan, ökar fettförbränningen, höjer kroppstemperaturen, verkar uppiggande vid mental och fysisk trötthet.

Smaken blir inte bitter när det får dra länge, och vid traditionellt bruk med kalebass och bombilla fortsätter man bara att hälla på vatten gång på gång på samma blad.

Smak: Denna dryck en stark karakteristisk smak av grönska och är mycket uppiggande.

Beredning: Mate görs lämpligen i kalebass, där man fyller kalebassen till hälften med Mate och sänker ner bombillan - sugröret, häller på lite kallt vatten och låter den dra ett par minuter, varefter man häller på 70 gradigt vatten upp till bredden av kalebassen och dricker upp drycken. Man kan hälla på vatten igen ca 8 ggr.

Mate Green 70 gram
Aktuella recensioner: 3
 Recensioner 
Just nu visas:  Mate Green - Yerba Mate 70 gram - Te av Kvalité