Yerba Mate Roasted Top Grade 400 gram
Yerba Mate Roasted
Fair Trade certifierad Yerba Mate av högsta gradering från Brasilien. Endast bladen används för produktionen av detta Yerba Mate te. Teet odlas i bördiga Iguaçu Valley i Brasilien omgärdat av natur. Detta Yerba Mate te rostas.

Yerba Mate är en dryck med rötter hos Guarani folket, ursprungsbefolkningen i det som idag är del av Paraguay, Brasilien och Argentina. Guarani drack Mate för dess stimulerande effekter. Yerba Mate innehåller koffein i lägre halt än kaffe, men innehåller andra stimulerande ämnen som t.ex. teofyllin och teobromin i större mängder än kaffe och te.

Mate drycks ursprungligen i en kalebass, ett kärl skapad av en urgröpt frukt med ett hårt skal. En sed som hängt med från Guarani indianerna. En bombilla används som sil, ett slags metallsugrör med små hål i botten. Smaken blir inte bitter när det får dra länge, och vid traditionellt bruk med kalebass och bombilla fortsätter man bara att hälla på vatten gång på gång på samma blad.

Härkomst: Iguaçu Valley i Brasilien.

Smak: Drycken har en välbalanserad rostad smak.

Beredning: I kalebass eller tekopp fyll till hälften med Mate Green, häll på lite kallt vatten och låt den dra ett par minuter. Häll på 70 gradigt vatten upp till bredden. Häll på vatten när du druckit upp.

Relaterade produkter

|Kalebass|

|Kalebass|


99,00kr