Sencha Makizono 50 gram
Ekologiskt Grönt te
Ekologiskt certifierat Japanskt sencha te av Yabukita kultivar skördad maj år 2018. Teet är Ichibancha, alltså första plockningen. Teet produceras av topp och två blad, vilket är mindre vanligt i Japan. Teet är smakrikt och fylligt med en ton av nyklippt gräs.

Kagoshima, Japan

Kagoshima den näst största producenten av grönt te i Japan, efter Shizuoka.











Härkomst: Makizono, Kagoshima, Japan
Smak: Teet är balanserat, smakrikt och fylligt med en ton av nyklippt gräs.
Utseende: Gröna platta korta blad.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
2dl - 5g te i 70 °C vatten, 1 minut. Häll ut till sista droppen mellan bryggningarna.
Andra bryggningen 75 °C, häll direkt.
Tredje bryggningen 75 °C, häll direkt.

Läs mer om:
Beredning av Sencha te