Grönt te - Green Bamboo Leaf
Kinesiskt grönt te första plockningen, Pre Qing Ming, skördat mars månad år 2017. Teet är av kultivar Zhu Ye Qing odlat på ca 1000 meters höjd.

Sichuan provinsen, Kina

Teet översätts med "Grönt Bambu Blad" och kommer från en liten odling på det berömda E Mei berget. Berget ligger väst om Sichuan provinsen och är det högsta av de fyra heliga Buddhist bergen i Kina känt för dess storslagna natur.

E Mei Zhu Ye Qing är ett populärt och mycket känt grönt te i Kina. Tebladen är små och platta och gröna.







Härkomst: E Mei, Sichuan Provinsen, Kina
Smak: Smaken är vegetal, med styrka, kastanjeton och en viss beska i eftersmaken.
Utseende: Bladen är små och platta.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 8 gram te. Häll på 80 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter.
2dl tekanna - använd ca 4 gram te. Häll på 80 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter.
Andra bryggningen 1,5 minuter.
Tredje bryggningen 2 minuter.
Läs mer om: Grönt Te
Läs mer om: Beredning av te