2012 Jing Mai Shu 357 gram
Svart Pu-erh te
Pressat svart Pu-erh te av 2012 års produktion från Jing Mai bergsområde. Teet odlas på en höjd över 100 meter. Jing Mai, gränsande till Laos, bebos av Bulang och Dai minoritetsbefolkning. Teet produceras av Yunnan Da Ye kultivar.

Yunnan provinsen, Kina

Teet är i form av Bing Cha, en pressad kaka. Teet går fortsatt att lagra.











Härkomst: Lancang, Jing Mai, Xishuangbanna, Yunnan, Kina
Smak: Balanserad lättare smak.
Utseende: Pressat mörkt te.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter, tredje bryggningen 3 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för många bryggningar på samma teblad.