2010 Hai Lang Hui Wei Sheng 400 gram
Grönt Pu-erh tea
Denna tekaka av grönt Pu-erh te är producerad från en blandning av Pu-erh te skördat år 2008 och 2009. Det är en blandning av te från förvildade teträd och tebuskar av kultivar Da Ye. Tebuskar från Menghai, Simao och Lincang har skördats för produktionen.

Yunnan provinsen, Kina

Tekakan är inte alltför hårt pressad och man märker av lagringen väl i smaken. Smaken är fyllig. Lagring kan ske i många år till.











Härkomst: Menghai, Simao, Lincang, Xishuangbanna, Yunnan, Kina
Smak: Fyllig smak med aroma och beska toner.
Utseende: En kaka i form av rund kaka med pressat te.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2,5 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2,5 minuter.
Andra bryggningen 2 minuter, tredje bryggningen 2 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för många bryggningar på samma teblad.