2009 Meng Song Bamboo Sheng 100g
Grönt Pu-erh te
Högkvalitativt handplockat första skörden te från Meng Hai som torkas i solen. Teet produceras av Dai folket i bergstrakterna i Yunnan, Kina. Teet produceras på traditionellt sätt i bamburör. Teet ångas och pressas ner i bambu. Bamburören placeras nära eld samtidigt som teet pressas ner, den aromatiska bambun avger vattenånga vars smak sätter sig i teet. Teet rostas därefter i bambun ett tag innan det sätts för torkning.

Yunnan provinsen, Kina

Teet är mycket hårdpressat. Använd en Pu-erh kniv, brevkniv eller en skruvmejsel i sidan för att få loss en skiva.











Härkomst: Meng Hai, Yunnan, Kina
Smak: Teet har en aromatisk fyllig smak med hint av blommighet.
Utseende: Avlånga rör.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2 minut.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2 minut.
Andra bryggningen 2 minuter, tredje bryggningen 2 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för en stor mängd bryggningar på samma teblad.