Grönt Pu-erh te
Hårdpressat grönt Pu-erh te av 2008 års produktion producerat av den berömda producenten av Pu-erh te, Haiwan. Teet består av högkvalitativt te skördat på våren 2007 av Yunnan Da Ye kultivar.

Yunnan provinsen, Kina

Teet är i form av Tuo Cha, en skålformad mycket hårdpressad kaka. Teet har mognat något, blivit mörkare i utseendet och med en smak med nyans av trä. Teet går fortsatt att lagra och smaken kommer att mogna mer.









Härkomst: Menghai, Simao, Lincang, Xishuangbanna, Yunnan, Kina
Smak: Smak med hint av trä.
Utseende: Pressat te ljusare färg.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2 minuter.
Andra bryggningen 2 minuter, tredje bryggningen 2 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för många bryggningar på samma teblad.