1993 Da Ye Oolong 50 gram
Oolong te
Ett högkvalitativt oolong te från Taiwan av den idag ovanliga kultivaren Da Ye Oolong. Da Ye oolong är en kultivar i Taiwan som var populär för ca 20 år sedan och som väl lämpar sig för rostning, men som idag är mycket sällsynt.

Nantou, Taiwan

Teet plockas, processas och rostas. Fuktigheten på bladen ska vara ca 3%. Sedan lagras teet i ett kallt förvaringsställe borta från lukter, men utsatt för luft så oxidering kan ske. Oxideringen förändrar smaken av teet som av lagringen får en mildare och jämnare smak. När oolong te åldrats likt detta te i ca 20 år har drycken en rödbrun färg.









Härkomst: Nantou, Taiwan
Smak: Smaken är välbalanserad, fyllig, rostad och söt.
Utseende: Blad rullade till små kulor, svarta av rostning.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter.
Tredje bryggningen 4 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.